Ingrediënten (8 porties)
- 10 grote pitloze dadels
- 1 blik (400 gram) zwarte bonen
- 50 gram cacao poeder
- 2 eieren
- 100 gram pure chocolade
- 150 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
- halve eetlepel bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten (behalve de pure chocolade) in een blender of pureer fijn met een staafmixer tot een glad beslag.
- Hak de chocolade fijn in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag. Roer het geheel goed door elkaar. Bewaar een klein beetje chocolade ter decoratie voor bovenop de brownie.
- Giet het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik of ovenschaal.
- Verdeel de overgebleven stukjes chocolade bovenop het beslag.
- Bak de brownie gedurende 30 minuten in het minden van de oven gaar.
- Laat de brownie afkoelen en snijd in 8 gelijke stukken.
Eet smakelijk!
Bereidingsduur
40 minuten
Voedingswaarde per persoon
Bevat per portie circa 188 kcal, waarvan 8 gram eiwitten, 20 gram koolhydraten, 14 gram suiker en 7 gram vet.