Ingrediënten (2 personen)
- 50 gram volkoren couscous
- 150 gram spinazie
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 100 gram wortels
- 200 gram maïs uit blik
- 2 eieren
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 1 zakje tuinkruiden salademix (24 gr) voor saladedressing
- Gedroogde salie en zout
Bereiding
- Snijd de paprika en worteltjes fijn in kleine stukjes
- Haal de maïs uit het blik en laat deze uitlekken in een zeef
- Pocheer het ei op de volgende wijze: breng in een pan een laag water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek 1 ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 minuten gaar worden (voor harder gepocheerd ei 5 minuten). Instructievideo ei pocheren
- Bereid de couscous. Breng 50 ml water aan de kook voor 50 gram couscous. Neem zodra het water kookt de pan van de warmtebron. Voeg de couscous toe aan het water. Roer de couscous door en laat het geheel ca. 5 minuten wellen me de deksel op de pan zodat het water volledig kan worden opgenomen.
- Maak de dressing door de tuin kruidensalademix op te lossen in 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg vervolgens in een grote schaal de spinazie, paprika, maïs, wortels, couscous en saladedressing samen en mix goed door elkaar.
- Verspreid de salade op een bord en breng op smaak met salie en zout. Leg bovenop de salade het gepocheerd ei en snijd het ei doormidden.
Smakelijk eten!
Bereidingsduur:
20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
Bevat per portie circa 480 kcal, waarvan 14 gram eiwitten, 34 gram koolhydraten, 10 gram suiker en 24 gram vet.