Ingrediënten (2 personen)
- 1 gele paprika en 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 400 gram pompoen (vers of diepvries)
- 300 gram kippenhaasjes
- Kip kruiden
- 70 gram volkorencouscous
- 1 avocado
- 2 eetlepels magere kwark
- 2 teentjes knoflook
- Verse gember
- 2 theelepels Marokkaanse kruiden
- 2 takjes verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd de kip in kleine stukjes. Kruid de kip met een beetje olijfolie en kip kruiden. Bak de kip in circa 6 minuten goudbruin gaar. Tip: Bak de kip in 6 minuten op 180 graden gaar in de airfryer voor een nog malser resultaat en minder vet.
- Snijd de ui, paprika en pompoen in kleine stukjes. Bak deze groente in de wok gaar. Breng op smaak met Marokkaanse kruiden, verse geraspte gember (naar eigen inbreng), 2 uitgeperste teentjes knoflook en een snufje peper en zout.
- Maak volkorencouscous klaar. Breng 70ml water aan de kook in een pan voor 70gr couscous. Zodra het water kookt haal de pan van de warmtebron. Voeg aan het water de couscous toe. Roer de couscous door en laat het geheel ca. 5 minuten wellen met een deksel op de pan.
- Maak een avocado compote door 1 avocado fijn te prakken met een vork. Voeg hieraan toe de magere kwark. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Drapeer op een bord de volkorencouscous met daarbovenop de groente en de kip. Leg de avocado compote ernaast. Maak het gerecht af door het te garneren met verse munt.
Eet smakelijk!
Bereidingduur:
ca. 30 minuten
Voedingswaarden (per persoon):
Bevat per portie circa 530 kcal, waarvan 39 gram eiwitten, 41 gram koolhydraten, 7 gram suiker en 22 gram vet.