Ingrediënten (2 personen)
- 1 Kleine flespompoen
- 125 gram feta
- 50 gram parelcouscous
- 1 paprika
- 1 kleine courgette
- 1 takje munt
- 150 gram sla-melange met rucola
- scheutje ketjap manis
- scheutje chillisaus
- 1 theelepel Marokkaanse kruiden
- snuf peper & zout
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Snijd de flespompoen doormidden en haal met een eetlepel de pitten eruit. Haal de schil van de pompoen en snijd vervolgens de pompoen in kleine blokjes. Laat de pompoenblokjes koken voor ongeveer 8 minuten.
- Kook de parelcouscous in ruim water en laat ongeveer 10 minuten koken.
- Snijd ondertussen de champignons, courgette en paprika, en bak deze in een klein beetje olie in de pan. Giet de pompoen ondertussen af en bak nog even mee met de groenten.
- Voeg de parelcouscous bij de groente en breng alles op smaak met ketjap manis, chillisaus, Marokkaanse kruiden, peper en zout.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Verdeel de couscous met groente over de gemengde sla.
- Maak het geheel af met muntblaadjes en verkruimel de blokjes feta over het gerecht.
Eet smakelijk!
Bereidingsduur:
40 minuten
Voedingswaarde per persoon:
Bevat per portie circa 605 kcal, waarvan 23 gram eiwitten, 93 gram koolhydraten, 12 gram suiker en 25 gram vet.