Ingrediënten (2 personen)
- 500 gram witte asperges
- 150 gram parelcouscous
- 1 grote eetlepel philadelphia light bieslook
- 2 eieren
- natuur azijn
- 100 gram rucolamelange
- 175 gram cherrytomaten
- 70 gram hamreepjes
- snuf peper en zout
- snuf gedroogde tijm
Bereidingswijze
- Schil de asperges met een dunschiller 2 x rondom. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af.
- Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water met zout aan de kook, leg de geschilde asperges erin (ze moeten onder water liggen) en kook ze 10 minuten.
- Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 -15 minuten in het hete water staan, ze zijn dan pas gaar! Kook intussen de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar.
- Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.
- Pocheer ondertussen om de beurt de eieren: breng water met (natuur) azijn aan de kook. Breek het ei in een kommetje. Draai het vuur uit en roer met een lepel rondom (in één richting) in de pan, totdat een draaikolk ontstaat. Laat het ei uit het kommetje glijden: middenin de draaikolk. Blijf de pan langzaam rondom roeren met de lepel, maar raak hierbij het ei niet aan. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd zacht eitje.
- Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes.
- Maak ondertussen het bord op door de bodem te bedekken met een laagje rucola melange salade.
- Voeg de tomaten, hamreepjes, philadelphia, peper en zout toe aan de warme parelcouscous en leg het geheel bovenop de sla melange.
- Leg de witte asperges bovenop het geheel en snijd het gepocheerde ei open bovenop de asperges zodat het eigeel eroverheen kan druipen.
- Maak het geheel af met een snufje gedroogde thijm.
Eet smakelijk!!
Voedingswaade per persoon: 495 kcal, 66 gram koolhydraten, 12 gram vet, 27 gram eiwit